Köpinformation och villkor

Köpinformation och villkor
Köpinformation och villkor

Beställning

Beställning kan göras direkt på denna hemsida eller tas emot via telefon eller e-post (order@nordtec.se). Det är viktigt att vi får all information som krävs för att genomföra en korrekt registrering/leverans. T.ex. beställarens referens, ev. beställningsnummer, leveransadress, fakturaadress, godsmärkning etc.

 

Priser

Angivna priser på Nordtecs hemsida gäller exklusive moms, emballage och frakt. Priserna är baserade på våra leverantörers gällande listpriser, fraktkostnader samt aktuell valutakurs. Vi förbehåller oss rätten till prisjusteringar vid förändring av någon av dessa faktorer.

 

Betalning

Här på hemsidan kan företag fritt välja mellan faktura- eller Swish-betalning. Vid fakturabetalning gäller normalt betalningsvillkor med 30 dagar netto efter godkänd kreditkontroll. Vid överskridande av betalningstiden debiteras normal dröjsmålsränta. För privatpersoner medges emellertid endast Swish-betalning. Webbordrar som skickas av privatpersoner med faktura som betalningsmetod, kommer inte att hanteras.

 

För att spara på miljön tar vi ut en avgift på 29:- för pappersfakturor. Välj gärna i stället e-faktura eller e-postfaktura när du handlar av oss.

 

Leverans från Nordtec

Gäller fritt Nordtecs lager i Göteborg. Leverans sker med PostNord. Lagervaror skickas normalt nästa arbetsdag, om beställningen görs före kl. 15.00 en vardag.

 

Reklamation

Om varan är skadad vid ankomst skall mottagaren direkt anmäla detta till transportören samt till Nordtec inom senast 3 dagar. Det åligger även köparen att ankomstkontrollera varan med avseende på felaktigheter eller felexpediering. Vid reklamation står kunden för returfrakt till Nordtec Instrument AB, med Postens företagspaket eller likvärdig tjänst.

 

Påseende

Vid leverans av artiklar till påseende, faktureras dessa automatiskt vid påseende-periodens slut. Vid retur av ”påseenden” svarar kunden för returfrakten. Om skador har uppkommit på artiklar som returneras, debiteras kunden för kostnad att återställa varan till ursprungligt skick.

 

Garanti

De flesta av produkterna på hemsidan har 2-3 års garanti. Den gäller dock inte vid felaktig hantering, normal förslitning eller för förbrukningsmaterial. Särskilda produktgarantier ingår i produktbeskrivningen.

 

De artiklar som säljs till nedsatt pris i sektionen Erbjudanden omfattas dock inte av normala garantier. Dessa artiklar kan också sakna förpackning och manual etc. I produktbeskrivningen framgår vad som medföljer varje sådan artikel.

 

Kalibreringsärenden

Tillverkarens specifikation används som standard för instrumentens eller givarnas noggrannhet, om kunden inte har annat önskemål. För att säkerställa att kalibreringsresultaten överensstämmer med specifikationer eller gränsvärden används dessutom en särskild beslutsregel (läs mer om den här).

 

Vid kalibrering väljer Nordtec vilken mätmetod som är lämplig, vilket också styr mätosäkerheten i varje enskild kalibrering.

 

Leveranser till Nordtec

För snabbaste och säkraste leveranser till Nordtec av t.ex. retur-, service- och kalibreringsärenden – skicka med företagspaket/varubrev till adressen:
 

Nordtec Instrument AB

Elof Lindälvs gata 13-15

414 58 Göteborg
 

Bifoga era uppgifter såsom företagsnamn och returadress. Även namn och telefonnummer så vi lätt kan nå er vid eventuella frågor.
 

IML-2009

I övrigt gäller försäljning, leverans, produktansvar m.m i enlighet med de allmänna leveransbestämmelserna i IML-2009.

 

EU:s dataskyddsförordning – GDPR

Den 25 maj 2018 ersatte GDPR den gamla personuppgiftslagen PUL. Den stärker enskilda personers rättigheter över hur företag, myndigheter och organisationer får samla in och använda personuppgifter, även sådana som avser kontaktpersoner på företag.

 

Nordtec Instrument AB sparar personuppgifter om kontaktpersoner hos våra kunder och leverantörer i ett datasystem.

 

De uppgifter som vi sparar är icke känsliga sådana, som t.ex. ditt förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer, befattning, bransch, produktintresse och orderhistorik. Genom att lämna dessa uppgifter till oss ger du ditt samtycke till att vi sparar dem i vårt kontaktregister.

 

Uppgifterna finns kvar i vårt register så länge de är aktuella för den löpande relationen och i marknadsförings- och informationssyfte, eller tills du önskar ta tillbaka ditt samtycke och få dem raderade ur vårt system. I så fall kan du ta kontakt med oss på mejladress nordtec@nordtec.se. Du har också rätt att begära ut dina personuppgifter och vid behov få dem rättade. Det går att avregistrera sig från utskick med hjälp av en avprenumerationslänk som finns längst ned i varje nyhetsbrev.